Dette må du tenke gjennom ved valg av rekrutteringsselskap

https://f.hubspotusercontent20.net/hubfs/5241322/bilder/sider/generelle/fabi-6.jpeg

Å velge riktig rekrutteringsselskap kan være avgjørende for å finne rett kandidat til stillingen som skal bemannes i selskapet ditt. Vi gir deg tips til hva du må tenke gjennom før du inngår en avtale med et rekrutteringsselskap.

 

Kartlegge egne behov

Før du knytter til deg en rekrutteringspartner er det viktig å ha tenkt igjennom behovet ditt . 

  • Hva trenger vi hjelp til i dag og hvordan vil behovet være de neste årene?
  • Hvorfor har dere behov for ny kompetanse?
  • Hvilken type kompetanse trenger dere?
  • Er det snakk om et midlertidig oppdrag eller fast ansettelse?
  • Hvilken utdannelse og arbeidserfaring er det ønskelig at den som blir ansatt, skal ha?
  • Hvilke egenskaper og personlig profil er viktig for at oppgavene skal løses på en god måte og at personen skal trives og bli værende i rollen?
  • Har dere tatt en totalvurdering på avdelingens kompetanse og profil, slik at personen dere søker kan tilføre noe nytt?
  • Hva legger dere aller mest vekt på hos en fremtidig ansatt?

Jo grundigere dere kjenner selskapets behov og kan sette ord på hvilken type kompetanse dere trenger og hvilke forventninger dere har, jo raskere blir rekrutteringsbyrået kjent med dere og kan knytte rett kandidat til stillingen. Er dere selv sikre på nøyaktig hva dere er ute etter, og hva dere kan tilby som selskap, er også sjansen større for at ansettelsen blir en suksess, både for selskapet og arbeidstakeren. Slik minimerer dere risikoen for feilansettelse.

Les også: Rekruttering for økonomi, finans og digital - Hvordan velge rekrutteringsbyrå

 

Gjør deg kjent med aktuelle selskaper 

Et kjapt Google-søk viser at det finnes et hav av rekrutteringsselskaper som kan hjelpe deg med å finne en ansatt; men for å finne den rette ansatte, er det viktig å velge et rekrutteringsselskap som forstår seg på ditt selskaps behov, og som gjør sitt ytterste for å imøtekomme dine ønsker. Ta gjerne kontakt med flere selskaper og forhør deg om hvorfor du burde velge nettopp dem.

Hos Fabi kan du kontakte en av våre medarbeidere for en uforpliktende samtale om hvordan vi jobber sammen med deg for å finne den rette kandidaten.

Som kunde hos oss forholder du deg til en av våre rådgivere. Før du bestemmer deg for hvilket selskap du går for, kan du gjerne ta en prat med den personen som ville blitt din kontaktperson under et potensielt oppdrag, for å forsikre deg om at kjemien stemmer og at du føler deg trygg på at vedkommende har nok tid og ressurser til å gjøre en god jobb for deg.

 

Velg et selskap som er spesialister på det aktuelle fagområdet

Fabi har over 20 års erfaring med rekruttering, og vi har i løpet av den tiden spesialisert oss på rekruttering av fagpersoner og ledere til stillinger innen økonomi, finans og digital. Førstehåndserfaring og lang fartstid innen disse spesifikke fagområdene har gitt oss et stort nettverk og kunnskap om hva som skal til for å lykkes med rekrutteringsprosesser og nyansettelser. Å velge et rekrutteringsselskap som har spesialisert seg på spesifikke felt, slik Fabi har gjort, kan være en avgjørende faktor for å finne den rette kandidaten til ditt selskap i et presset arbeidsmarked. 

Vi kjenner markedet og har en oppdatert database over aktuelle kandidater som er på utkikk etter jobb. I tillegg gjør spesialiseringen vår at vi kjenner til kandidater som potensielt kan være den du leter etter, selv om han/hun ikke har signalisert at han/hun er på jakt etter nye utfordringer. Da tilnærmer vi oss vedkommende på en profesjonell måte og presenterer mulighetene for dem. 

Les også: Rekruttering for økonomi, finans og digital - Hvordan velge rekrutteringsbyrå


Be om referanser

Å overlate rekrutteringsprosessen til eksterne er en stor avgjørelse, og valget av rekrutteringsselskap skal kjennes riktig. Derfor kan det være fint å høste erfaringer fra andre bedrifter som har benyttet seg av selskapene du vurderer. Kontakt gjerne Fabi dersom du ønsker kontakt med noen av kundene våre, så skal vi gjøre vårt beste for å sette deg i kontakt med noen som kan dele sine erfaringer fra samarbeidet med oss.

Ønsker du kontakt?

Er du nysgjerrig på hva vi hos Fabi kan gjøre for deg, er du velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Relaterte artikler

Hvorfor snakker vi ikke mer om aldersmangfold i arbeidslivet?

Det snakkes for lite om aldersmangfold i arbeidslivet. I stedet er det slik at jo eldre du er, jo

Hva kjennetegner en god CFO?

Den nye CFO-rollen krever både teknologiforståelse, kommunikasjonsferdigheter, og evnen til å tenke utenfor

Treffsikkert og rettferdig med gode rekrutteringstester

Rekrutteringstester bidrar ikke bare til bedre resultater for kundene våre, men også til en rettferdig