Fleksibilitet til å trives

https://cdn2.hubspot.net/hubfs/5241322/bilder/blogg/fabi-%C3%B8konom.png

Da økonom Antonio Vizcarra sluttet i Aker Solutions i fjor sommer, ville han benytte muligheten til å finne en jobb hvor han trives godt. Som utleid konsulent fra Fabi får han mulighet til nettopp det.

Vizcarra er utdannet økonom med MBA, og har jobbet tolv år i Aker Solutions. Først som controller, senere i en stilling med personalansvar for controllere. Det var i Aker Solutions han hørte om Fabi for første gang, da de skulle rekruttere til konsernet.

- Jeg har hatt Fabi på radaren lenge, og de var blant de første jeg kontaktet i fjor sommer da jeg var på jakt etter nye muligheter, sier Vizcarra. Gjennom Fabi har han hatt oppdrag for Nexans, og nå sourcing- og serviceselskapet Solar.

- Dette er en bra måte å teste jobb i andre selskaper og sektorer. Å være innleid konsulent medfører en fleksibilitet du ikke får ved fast ansettelse. Det er en fin mulighet til å bli kjent med arbeidsplassen, før man eventuelt ser på muligheten for fast jobb hos oppdragsgiver, sier Vizcarra.

Flere på prosjekt
Fleksibel arbeidskraft er en økende trend i det norske arbeidsmarkedet. – Det er store forandringer som skjer på arbeidsplassene fremover, og flere bedrifter imøtekommer dette med å sikre seg en mer fleksibel arbeidsstokk. Flere vil bli ansatt på kortere kontrakter eller prosjekt. Mye tyder på at dette blir en forutsetning for vekst og global tilpasning for norske virksomheter, sier administrerende direktør i Fabi, Trine Vigorito.

Fabi tilbyr denne fleksible kompetansen til virksomheter som har behov for spisskompetanse innen finans, økonomi, regnskap på kortere eller lengre sikt. Gjennom innleide konsulenter får virksomheten mulighet til å ha relevant kompetanse i ønsket tidsrom, uten lengre forpliktelser.

Økonom Antonio Vizcarra vet foreløpig ikke veien videre for egen karriere, men forteller at Fabi gjerne legger til rette for at oppdraget eventuelt kan gå over til fast jobb hos oppdragsgiver. – Takket være Fabi har jeg kontakt med konsulenter som coacher meg og gir god veiledning. Det er nyttig i karrieren som økonom og konsulent, sier han.

Relaterte artikler

Dette er fordelene med å leie en konsulent

Fabis konsulenttjenester er ideelle for deg som ikke ønsker at mangel på spesifikk kompetanse skal stoppe