Fire fordeler med jobbintervjuer på Teams

https://f.hubspotusercontent20.net/hubfs/5241322/bilder/blogg/rekruttering-innen-fintech.jpeg

I Fabi bruker vi nå Teams til gjennomføring av digitale jobbintervjuer. Det har vist seg å effektivisere intervjuprosessen på flere områder.

COVID-19 begrenser for tiden muligheten for å møtes ansikt til ansikt. Det betyr imidlertid ikke at du bør avlyse jobbintervjuet. Det er jo ikke til å komme utenom at man «mister noe» når man ikke kan møte kandidatene fysisk, men i de siste par månedene har vi erfart at digitale jobbintervjuer gir oss noen fordeler også.

I både Oslo og Stavanger jobber vi ofte med bedrifter som søker etter økonomer med interesse for IT. Når vi intervjuer kandidater gjør vi gjerne en første screening over telefon. Det fungerer fint, og er spesielt viktig slik som situasjonen er nå. Litt småprat innledningsvis har en tendens til å redusere avstanden mellom intervjuer og kandidat. Når vi skal gjennomføre selve intervjuet er det imidlertid viktig å bruke en plattform som har alle de funksjonalitetene vi trenger. 

Her er fire Teams-funksjoner som hjelper oss i en intervjusituasjon:

 

Involver flere kolleger i prosessen

Når vi intervjuer er det viktig å danne seg et mest mulig objektivt evalueringsgrunnlag. Har du tenkt på hvor bra det kunne ha vært om du kunne involvere flere avdelinger og kolleger ved behov? Kanskje skal du intervjue kandidater til rollen som økonomisjef? Da kan det være nyttig for begge parter å ha fem minutter med resten av ledergruppen. Eller kanskje du er på jakt etter en utvikler til et større digitaliseringsprosjekt? Da er det viktig at kandidaten får anledning til å bli kjent med resten av prosjektorganisasjonen.

Med Teams er det enkelt å involvere flere i intervjuprosessen. Send invitasjoner til hvilken som helst e-postadresse, og mottakeren kan når som helst (og fra hvor som helst) bli med på intervjuet ved å klikke på koblingen i e-posten.

 

Ta opp samtalen

En annen fordel med Teams er mulighetene for opptak av intervjuet. Du kan ta opp lyd, video og skjermdelingsaktivitet, og automatisk transkripsjon lar deg søke etter viktige diskusjonselementer i etterkant. Innspillingen skjer i skyen og lagres i Microsoft Stream, slik at du trygt kan dele den på tvers av hele organisasjonen.

Opptak er jo en veldig nyttig funksjon, som vi ikke bruker i forbindelse med fysiske intervjuer. Her er det imidlertid viktig å sørge for at personvernet ivaretas på en god måte. Det er viktig å informere kandidaten om hensikten med dette og å få kandidatens godkjennelse før du starter opptaket. Teams gir deg en automatisk påminnelse om dette.

 

Samarbeid om oppgaver i sanntid

I våre rekrutteringsprosesser gjennomfører vi personlighets- og evnetester, og i forbindelse med et sluttintervju med kunden er det også vanlig å be kandidaten løse en praktisk oppgave (case study). Dette lar seg jo enkelt gjøre under fysiske intervjuer også, men den store fordelen med Teams er muligheten man får for økt interaksjon. Eksempelvis kan du dele en bestemt app, presentasjon eller fil under selve intervjuet, og samarbeide om oppgaveløsning i sanntid.

Du kan gi bort kontroll over skjermen ved å velge «Gi kontroll» på verktøylinjen for deling. Når du deler kontrollen, kan kandidaten foreta redigeringer og andre endringer på den delte skjermen, programmet eller appen.

 

Evaluer kandidater i fellesskap

Etter at intervjuene er gjennomført går vi gjerne videre med tester og referansesjekker. Men før dette gjør vi en grundig evaluering av alle som har vært på intervju, og her er det vanligvis flere  involvert. Teams forenkler jobben for oss, og sørger for at vi holder oss fokuserte og organiserte på ett sentralt sted. Dette er kanskje spesielt relevant og nyttig om du involverer avdelinger utover HR eller rekrutteringsteamet. Teams gjør det enkelt å jobbe på samme dokument, og kommunisere 1:1 via chat, video eller lyd.

Relaterte artikler

Hva kjennetegner en god CFO?

Den nye CFO-rollen krever både teknologiforståelse, kommunikasjonsferdigheter, og evnen til å tenke utenfor

Treffsikkert og rettferdig med gode rekrutteringstester

Rekrutteringstester bidrar ikke bare til bedre resultater for kundene våre, men også til en rettferdig

Disse 9 rekrutteringstrendene bør du følge med på i 2022

Hva er det viktigste som skjer innen rekruttering og bemanning akkurat nå? Vi har sett nærmere på 9 viktige